TSK'da ayrı bir yapılanmaya gidildi
Yargıtay'ın Balyoz Planı davasına ilişkin gerekçeli kararında, "Çetin Doğan'ın, iktidarı hükümetten uzaklaştırmak için TSK'da ayrı bir hiyerarşik yapılanmaya gittiği" bildirildi.
Yargıtay 9. Ceza Dairesinin Balyoz Planı davasıyla ilgili kararının gerekçesinde, dijital delillerin elde ediliş ve muhafaza şekillerinin usule uygun olduğu ve hukuka uygun deliller olarak hükme alınmalarının isabetli olduğu neticesine varıldığı kaydedildi.
Gerekçede, dijital delillerin, ele geçirilmesinden sonra kolluk veya adli makamlar elinde değiştirilmiş olduğuna ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığının açıkça anlaşıldığı belirtildi.
Gerekçeli kararda, Çetin Doğan'ın, iktidarı hükümetten uzaklaştırma ve bu amaç için TSK'da ayrı bir hiyerarşik yapılanmaya gitme kararı aldığının anlaşıldığı ifade edildi.
Savunmalar hayatın olağan akışına uygun değil
Balyoz, Suga, Oraj planlarındaki yaklaşık 20 bin gerçek kişi ve kurumu ilgilendiren 2003'e ait bilgilerin kurgulanmış, asılsız, sahte olduğu savunmalarının, hayatın olağan akışına uygun olmadığı belirtilen kararda, "TSK'nın yasal yapılanması dışında suçu işlemeye dönük ayrı yapılanmaya giden oluşumun, planlama, kapsamlı organizasyon, görevlendirme ve bunun gereklerine uygun çalışmalar yaptığı anlaşılmıştır" denildi.
İcra organını vazifeden men etmeye girişmişler
"Sanıklar TSK'nın hiyerarşik yapısı dışında hukuka aykırı yetkiyle meydana getirdikleri oluşumla icra organını cebren ıskata veya vazifeden men etmeye girişmişlerdir" ifadeleri kullanılan kararda, uluslararası alanda bile caydırıcı gücü bulunan TSK'ya mensup sanıkların kullanabilecekleri cebre karşı icra organının, mukavemet edebilme imkan ve kabiliyetinin bulunmadığı kaydedildi.
lider gazte
0 Yorumlar